StoryEditor

Vláda siahla na príplatky sudcom a rozpustila fond

16.01.2008, 14:16
Na dnešnej schôdzi sa vláda dohodla na znížení funkčných príplatkov pre sudcov špeciálneho súdu. Vyplýva to z návrhu ministra spravodlivosti Štefana Harabina (ĽS - HZDS) na zamedzenie diskriminácie pri odmeňovaní sudcov.

Ministrovi sa totiž nepáčilo, že sudcovia Špeciálneho súdu a Najvyššieho súdu mali vyššie platy než všeobecní sudcovia. V návrhu sa hovorilo o znížení, alebo zrušení príplatkov, či zavedení príplatkov pre tých, ktorí majú nižší plat, aby sa vyrovnali sudcom špeciálnych súdov. Zmenu odôvodňuje návrh tým, že požiadavky, povinnosti alebo zodpovednosť za funkciu sú pre všetkých sudcov rovnaké.

Členovia vlády dnes okrem toho odvolali správnu a dozornú radu Slovenského pozemkového fondu. Príčinou bola pozemková kauza, ktorá vypukla koncom minulého roka a kvôli ktorej odišiel zo svojej funkcie námestník riaditeľa fondu Branislav Bríza a onedlho na to aj minister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa (ĽS - HZDS). Vláda v súčasnosti navrhuje totálnu rekonštrukciu Slovenského pozemkového fondu a čaká sa na návrh pracovnej komisie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:35