TASR
StoryEditor

Daňo chce kandidovať na prezidenta, s kamerou plánuje chodiť za poslancami kvôli podpisom

16.02.2018, 11:50
Autor:
chocho
Kontroverzný aktivista vyhlásil, že sa definitívne rozhodol kandidovať na prezidenta.

"Rozhodol som sa definitívne. Idem kandidovať na prezidenta," oznámil vo videu na Youtube kontroverzný aktivista Martin Daňo.

"Už minimálne preto, že sa budem môcť zúčastniť prezidentských debát," vysvetlil.

Ako prvých chce osloviť kvôli svojej kandidatúre poslancov. "Najprv zoberiem kameru, obídem všetkých poslancov v parlamente a opýtam sa: Tu je petícia, podpíšete, že súhlasíte s tým, že by som mohol ísť kandidovať," povedal vo videu.

Avizuje, že plánuje ísť za každým zo 150 poslancov parlamentu. Od poslanca, ktorý jeho kandidatúru nepodporí, bude chcieť vysvetlenie.

Na prezidentskú kandidatúru potrebuje minimálne 15 podpisov slovenských zákonodarcov. Ak by to nevyšlo, pripúšťa, že by sa dal na zbieranie podpisov od občanov. Tých by na kandidatúru potreboval 15-tisíc.

Hrozilo mu päť rokov vo väzení
Daňo sa zviditeľnil počas prezidentských volieb v roku 2014, v ktorých volil dvakrát, čím sa následne pochválil na internete. Za prečin marenia priebehu voľby prezidenta mu hrozilo až päťročné väzenie. Prokurátor však obvinenie zrušil.

Rozruch vyvolal napríklad aj v septembri 2016, keď sa pred rokovaním Mestského zastupiteľstva v Košiciach, ktoré sa okrem iného venovalo otázke rozšírenia spoplatneného parkovania v širšom centre mesta, snažil napriek mestským policajtom dostať k pódiu s predstaviteľmi mesta.

​Keď vybehol dopredu po laviciach poslancov, policajti tvrdo zasiahli, strhli ho na zem a vyviedli zo sály.

Kandidatúru zvažuje aj Chmelár
Včera na Facebooku informoval analytik a občiansky aktivista Eduard Chmelár, že svoju prezidentskú kandidatúru zvažuje.

„Netajím sa tým, že mám vlastnú koncepciu fungovania tohto úradu, vlastnú predstavu o úlohe prezidenta a vlastnú víziu o budúcnosti nášho štátu. Prezident by nemal byť formálnym nudným úradníkom, ktorý netvorivo plní, čo je vopred dané," napísal Chmelár.

Je známy svojou otvorenou kritikou voči prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Chmelár však tvrdí, že Kiskovo rozhodnutie jeho úvahy o kandidatúre nezmení.

Práve okolo Kiskovej kandidatúry na znovuzvolenie sa už niekoľko týždňov šíria rôzne šumy. Podľa viacerých médií sa už o post hlavy štátu uchádzať nebude.

Vôbec prvým uchádzačom, ktorý oznámil záujem kandidovať na post prezidenta v budúcoročných voľbách, je občiansky kandidát Radovan Znášik, bývalý úradník na ministerstve životného prostredia.

01 - Modified: 2024-04-19 14:28:02 - Feat.: - Title: Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň 02 - Modified: 2024-04-07 13:31:17 - Feat.: - Title: Saková v zmanipulovanej fotke ukrajinského vojaka nevidí problém. Prezradila, kto sa môže stať novým predsedom parlamentu 03 - Modified: 2024-04-07 13:35:51 - Feat.: - Title: GALÉRIA Internet reaguje na výsledok prezidentských volieb. Gery v prezidentskej záhrade a víťaz, ktorý ani nekandidoval 04 - Modified: 2024-04-07 11:50:53 - Feat.: - Title: Víťaz prezidentských volieb má dilemu. Kto nahradí Petra Pellegriniho a bude novým predsedom Hlasu? 05 - Modified: 2024-04-07 09:24:37 - Feat.: - Title: Hnutie Republika reagovalo na výsledky volieb: Pellegrini zvíťazil aj vďaka mobilizácii vlastencov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 09:23