StoryEditor

Fico neodletel do Ameriky

10.04.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

BRATISLAVA -- Premiér Robert Fico včera na poslednú chvíľu odložil cestu do Južnej Ameriky. Odcestovať mal odcestovať večer. Hovorkyňa premiéra Silvia Glendová zdôraznila, že dôvodom je zdravotný stav premiéra. Cestu odložili pre "náhle chrípkové virózne ochorenie predsedu vlády." Po konzultácii a odporučení lekára sa Fico rozhodol cestu neabsolvovať a odložiť. Podľa Glendovej ide u premiéra o silnú chrípku a let v trvaní 21 hodín do Chile s medzipristátiami na Kanárskych ostrovoch a v brazílskom Recife by bol preňho príliš náročný.
Na týždňovej oficiálnej návšteve Argentíny, Brazílie a Čil chcel predovšetkým uplatniť vládou presadzovanú ekonomickú dimenziu zahraničnej politiky. Nový termín návštevy dohodnú po rokovaní s partnermi, dodala Glendová.
Premiéra mali na jeho ceste po štátoch Južnej Ameriky sprevádzať minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek, minister vnútra Robert Kaliňák a štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí Oľga Algayerová. Okrem nich mali byť súčasťou delegácie aj vedúci Úradu vlády Igor Federič, riaditeľ odboru zahraničných vzťahov a protokolu Úradu vlády Marek Eštók a hovorkyňa vlády Silvia Glendová. Na ceste sa mali zúčastniť tiež štyria podnikatelia.
Zdravotný stav premiéra riešili médiá koncom minulého roka. Dôvodom bol jeho nezdravý vzhľad, ale aj predčasné ukončenie jedného z rokovaní vlády. "Nehnevajte sa, zdravotný stav je moja súkromná vec," reagoval vtedy premiér. SITA, TASR

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 16:58