StoryEditor

Boj o Ústavný súd vrcholí

17.01.2007, 23:00
Kandidátka pre výber na post sudcu Ústavného súdu SR Vlasta Kunová, ktorú nominovala Právnická fakulta Univerzity Komenského, nepovažuje podporu celej koalície protikandidátovi Tiborovi Šafárikovi za istú vec.

Kandidátka pre výber na post sudcu Ústavného súdu SR Vlasta Kunová, ktorú nominovala Právnická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave, nepovažuje podporu celej koalície protikandidátovi Tiborovi Šafárikovi za istú vec. Ústavnému súdu by vzhľadom na svoje bohaté skúsenosti chcela v prípade zvolenia dať medzinárodný rozmer. Povedala to včera pred poslancami Ústavnoprávneho výboru NR SR. Kunovú situáciu pred voľbou v parlamente, keď koalícia deklaruje podporu Šafárikovi, nedemotivuje. "Vystupujem ako nezávislý expert, ktorý je na Slovensku známy. Idem do slobodnej konkurencie s pánom Šafárikom a dúfam, že získam aj podporu koalície. Možno to ešte nemajú rozhodnuté." Koalícia zatiaľ stojí za Šafárikom. "Pevne verím, že kandidát Tibor Šafárik bude zvolený, aby som mohol doručiť prezidentovi všetky návrhy a on aby mohol čím skôr vymenovať sudcov Ústavného súdu," vyhlásil predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD).
Podpredseda výboru Peter Miššík (SDKÚ-DS) navrhne vlastnému i ďalším opozičným poslaneckým klubom, aby sa na voľbe kandidáta na post ústavného sudcu vôbec nezúčastnili. "Naozaj tu nejde o nič iné, len o určenie jedného človeka, ktorého parlament zvolí. Koalícia má na to dostatok hlasov, aj preto som sa protikandidátky opýtal, či nemá pocit, že ide do vopred prehratého boja. Bol by som rád, keby sme dali ostentatívne najavo, čo si myslíme o tejto voľbe." Šafárik v minulosti ako ústavný sudca potvrdil tzv. Mečiarove amnestie v kauze zavlečenia syna exprezidenta Michala Kováča.

01 - Modified: 2003-04-23 21:59:02 - Feat.: 0 - Title: Kompletné služby pod jednou strechou
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:31