StoryEditor

Bugár čaká na facku

16.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Vláde Roberta Fica chýba podľa predsedu SMK Bélu Bugára štátnická múdrosť. Prekáža mu, že namiesto snahy využiť desaťmesačné pozastavenie členstva Smeru-SD v Strane európskych socialistov (PES) na obhajobu svojej politiky sa sústreďuje na hľadanie vonkajšieho nepriateľa.
"Vytvárate také prostredie a podnebie, ktoré je nepriateľské voči SMK," vyhlási Bugár v diskusnej relácii TV Joj. Podľa Bugára, v takejto atmosfére na seba vláda preberá zodpovednosť za možné dôsledky. "Padne prvá facka -- a to bude vaša chyba," poznamenal. Podpredseda vlády Dušan Čaplovič (Smer-SD) zdôraznil, že vláda v SMK nevidí nepriateľa, chce však viesť ústretovejšiu politiku vo vzťahu k všetkým menšinám. Podľa Čaploviča totiž až 99 percent prostriedkov, ktoré mal úrad vlády na menšinovú politiku, išlo výhradne na podporu maďarskej menšiny. "To je klamstvo," reagoval Bugár.
Podpredsedníčka parlamentu a SNS Anna Belousovová označila rozhodnutie eurosocialistov za kontraproduktívne a lobistické. Zahraničná politika SR podľa nej nemôže byť orientovaná na jednu politickú frakciu EP. Belousovová tvrdí, že "zasahovanie Štrasburgu jej pripomína diktát", ktorý vo vzťahu k bývalému Československu uplatňovala Moskva.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 06:20