StoryEditor

Lenč skritizoval Dankov prejav v Moskve. V SNS hrozí zemetrasenie, tvrdí

21.11.2017, 17:30
Autor:
chocho
Politológ označil vystúpenie predsedu parlamentu v ruskej Štátnej dume za chybu.

Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko čelí za svoj prejav v ruskej Štátnej dume vlne nevôle. Kritici ho obviňujú z toho, že svojim vystúpením išiel proti zahraničnopolitickým záujmom Slovenska.

"Vystúpenie v Dume a producírovanie sa s predsedom Volodinom by nemali byť tým, čím by sa mal politik Európskej únie prezentovať," vyhlásil v HNtelevízii politológ Jozef Lenč. Zdôraznil, že šéf ruského parlamentu Vjačeslav Volodin je na sankčnom zozname Únie.

"Navzdory mediálnym deklaráciám si každý robí svoju vlastnú politiku," reagoval Lenč na fakt, že prezident Andrej Kiska mal prejav k europoslancom v Štrasburgu o potrebe boja proti ruskej propagande, kým Danko rečnil v Moskve.

Tvrdí však, že nepovažuje za chybné vystúpenie Kisku. Naopak, chybu podľa neho spravil Danko, ktorého vystúpenie v Dume označil za "jednoznačne zlé a proti záujmom Slovenskej republiky."

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák reagoval kritikou toho, že ani jeden z dvojice najvyšších ústavných činiteľov svoj prejav s rezortom nekonzultoval. Tým "len podčiarkol to, že vlastne my nevieme, akú zahraničnú politiku chceme robiť," tvrdí Lenč.

​Ak by sa Lajčákov rezort postavil na stranu jedného z nich, tak by podľa Lenča vyslal do zahraničia jasný signál, "na ktorej strane je Slovensko a za koho kope". "Naša politika pre našich spojencov je neraz veľkou neznámou," dodal.

Séria prešľapov Andreja Danka a klesajúce preferencie národniarov môžu viesť podľa Lenča k problémom v strane. "Ak nezvíťazí zdravý rozum v tej politickej strane, čo sa zdá byť zatiaľ nie ani svetlo na konci tunela, tak v prípade budúcich parlamentných volieb alebo možno už komunálnych volieb príde k veľkému zemetraseniu," tvrdí.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 19:09