StoryEditor

Pavol Rusko je na slobode. Všetko sú klamstvá a výmysly, vyhlásil

21.11.2017, 11:22
Exminister hospodárstva opustil Ústav na výkon väzby v Bratislave dnes krátko pred 16.00 h.

Bývalý šéf Markízy a exminister hospodárstva Pavol Rusko je na slobode, musí však nosiť elektronický náramok. Rozhodol o tom Krajský súd.

Rusko opustil Ústav na výkon väzby v Bratislave v utorok krátko pred 16.00 h. Prítomným novinárom po prepustení povedal, že všetky obvinenia voči jeho osobe vznesené mafiánskym bossom Mikulášom Černákom sú klamstvá. Podľa jeho slov chce ísť teraz domov, zvítať sa s rodinou a zavolať deťom.

"Nič také som neurobil," povedal. Podľa Ruska vyšetrovanie ukáže, že on s tým nemá nič spoločné, aj to, kto si "celú túto kauzu vymyslel." Na otázky novinárov, kto si obvinenia "vymyslel" a čo by odkázal pani Volzovej, reagoval, že "všetko má svoj čas." „Ten, kto si to vymyslel, je vo výkone trestu,“ povedal vzápätí. 

"My vítame rozhodnutie o prepustení na slobodu," povedal obhajca Ruskov Marek Para.

"Každého klienta vedieme k tomu, aby dodržal akékoľvek podmienky, ktoré určí súd," uviedol. Svojho klienta označil za inteligentného človeka, aby obmedzenia určené súdom dodržiaval. "Ja na to budem vplývať tým spôsobom, že si s ním prejdem rozhodnutie a vysvetlím mu všetky podmienky a všetky možné následky," dodal Para.

Zákaz vycestovať do zahraničia

"Súd uložil obvinenému oznámiť policajtovi, prokurátorovi a súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu. Súd uložil ďalej  povinnosti obvinenému do 24 hodín od prepustenia na slobodu odovzdať cestovný pas, na ktoromkoľvek oddelení odboru poriadkovej polície a v lehote 24 hodín od vykonania tohto úkonu predložiť probačnému a mediačnému úradníkovi súdu potvrdenie o vykonaní tohto úkonu odovzdania pasu," povedal hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Súd podľa Adamčiaka zároveň uložil zákaz vycestovať do zahraničia a uložil povinnosť dostaviť sa probačnému a mediačnému pracovníkovi v lehote ním určených minimálne jedenkrát mesačne.

Obvinení je povinný podrobiť sa kontrole technickými prostriedkami t.j. zariadením na určenie polohy kontrolovanej osoby. Obvinený je povinný mať pri sebe toto zariadenie na určenie polohy kontrolovovanej osoby počas celého trvania kontroly technickými prostriedkami," skonštatoval Adamčiak. 

Okresný súd Bratislava II vzal obvineného Ruska do väzby 26. októbra tohto roku z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Voči tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť ako obvinený Rusko, tak aj prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave, keďže ten žiadal aj dôvod takzvanej útekovej väzby.

Polícia odvtedy v prípade vypočula viacerých svedkov ako napríklad Jána Kána, bývalého blízkeho človeka bosa Mikuláša Černáka, bývalú manželku Pavla Ruska – Vieru, prezidenta Slovenského futbalového zväzu Jána Kováčika, bývalú blízku spolupracovníčku expremiéra Vladimíra Mečiara Annu Nagyovú či podnikateľa Mariána Kočnera.

Vypovedala už aj Volzová

Na polícii taktiež vypovedala Sylvia Volzová, ktorej vraždu mali obvinení podľa policajného vyšetrovateľa pripravovať.

Súd v utorok nerozhoduje o tom, či obvinený skutok spáchal, alebo nie, ale o tom, či Rusko bude stíhaný na slobode, alebo väzobne.

Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.
Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a Mikuláš Černák.

01 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch 02 - Modified: 2024-04-18 11:00:00 - Feat.: - Title: Muž tvrdil, že je jasnovidec, ľudí pripravil o takmer 200 miliónov dolárov. 10-ročné väzenie vo svojej budúcnosti ale nevidel 03 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 04 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 05 - Modified: 2024-04-12 14:44:31 - Feat.: - Title: Obžalovaná „grófka“ Rošková prišla na súd. Prokurátor navrhol nižší trest aj pre jej bezúhonnosť
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 17:43