StoryEditor

SaS s našou ideou nesúhlasila, tvrdí Matovič. Vládu by sme zostavili na počkanie, odkazujú sulíkovci

20.11.2017, 11:29
Autor:
lmlm
Šéf OĽaNO Igor Matovič povedal, že chcel spoločnú tieňovú vládu so SaS, podľa neho ju však liberáli odmietli.

Šéf OĽaNO Igor Matovič dnes pri predstavovaní tieňovej vlády musel vysvetľovať, prečo ju nezostavil s opozičnou stranou Richarda Sulíka SaS.

Matovič povedal, že chcel spoločnú tieňovú vládu, podľa neho ju však liberáli odmietli. "SaS s touto ideou nesúhlasila, nechcela sa podielať na budovaní tieňovej vlády," vyhlásil šéf obyčajných.

Matovič: To nie je nepriateľský krok voči SaS

Podľa Matoviča sulíkovci sa rozhodli ísť cestou tímlídrov pre jednotlivé oblasti.

Toto ale nie je nepriateľský krok voči SaS. Stále je to pre nás najbližšia strana. Trochu zdravej konkurencie nezaškodí," doplnil Matovič. Strana SaS vo svojom stanovisku uviedla, že tento krok nevníma ako narušenie spolupráce.

"Vnímame to ako legitímnu aktivitu politickej strany, určite nie ako narušenie spolupráce. Rokovania nezlyhali. SaS len ponuku na vytvorenie spoločnej tieňovej vlády neprijala," píše sa vo vyhlásení strany.

SaS: Vládu by sme zložili na počkanie

Sulíkovci tvrdia, že zo svojich tímlidrov by zložili vládu na počkanie. Matovič na tlačovej besede totiž povedal, že v opozícii nie sú lepší odborníci na jednotlivé rezorty, práve akých má OĽaNO.

Dva a pol roka pred riadnymi voľbami považujeme toto za predčasné. Z našich tímlídrov by sme tieňovú vládu zložili na počkanie, avšak v tejto chvíli to za otázku dňa nepovažujeme," tvrdia sulíkovci.

Opozičná rada zostavením tieňovej vlád&y nezaniká. Obe strany budú naďalej spolupracovať. "Opozičná rada nie je mŕtva. Keď strom má plody, nemôže byť mŕtvy," vysvetlil Matovič. 

Podobný názor má aj SaS. "Samozrejme, Opozičná rada funguje, čo sa naposledy ukázalo pri voľbách do VÚC."

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 04 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 05 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 02:28