StoryEditor

Richter nevylúčil koniec na poste ministra práce: Všetko je otvorené

15.11.2017, 15:17
Autor:
TASRTASR
Richter je presvedčený, že v Smere musia urobiť všetko pre to, aby nasledujúce voľby boli pre stranu úspešnejšie.

Všetko je v tejto chvíli absolútne otvorené. Takto v stredu komentoval dianie v Smere-SD generálny manažér strany a minister práce Ján Richter. Otvorená je teda aj možnosť oddelenia jeho dvoch funkcií s tým, že manažér by mal do budúcna silnejšie postavenie.

"My máme tisícky členov, štruktúry v každom okrese a kraji, preto je celkom prirodzené, že riadenie takejto strany si vyžaduje možno väčšie úsilie a viac času. Otázka rozhovorov, ktoré sa vedú, je, ako to zabezpečiť. Už 9. decembra bude snem strany, kedy by mali padnúť isté závery," avizoval.

​Richter pripomenul, že generálnym manažérom strany je 17 rokov. "Mám isté poznanie a skúsenosti, preto je prirodzené, že sú odo mňa isté očakávania. Ale v tejto chvíli je všetko absolútne otvorené. Je tam aj možnosť, že si mandát ministra dokončím," zdôraznil. Richter je zároveň presvedčený, že v Smere-SD musia urobiť všetko pre to, aby nasledujúce voľby boli pre stranu úspešnejšie.

Minister potvrdil, že na utorkovom (14.11.) rokovaní straníckych špičiek podpredsedovia ponúkli svoje funkcie, ale predseda Smeru-SD Robert Fico to odmietol a vyjadril podpredsedom plnú dôveru. Ponúknutie abdikácií označil Richter za prejav vysokej politickej kultúry. To, že by išlo len o formálne gesto, odmietol.

Po spomínanom stretnutí straníckych lídrov, na ktorom sa rozoberal výsledok Smeru-SD v krajských voľbách, najskôr podpredseda a minister kultúry Marek Maďarič informoval, že ponúkol svoju stranícku funkciu. Následne tlačové oddelenie Smeru-SD uviedlo, že tak urobili všetci podpredsedovia. Šéf strany Robert Fico deklaroval, že si váži ich krok a zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem o ďalšiu spoluprácu.

Smer-SD má šiestich podpredsedov. Sú nimi Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini a Juraj Blanár.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:11