Minister vnútra Robert KaliňákTASR/Branislav Račko
StoryEditor

Je to nevydarené divadlo. Nikdy sme žiadnu pokutu nedostali, reagoval Kaliňák na obvinenia opozície

15.11.2017, 13:57
Autor:
lmlm
Minister vnútra tvrdí, že obvinenia zo strany Igora Matoviča sú vymyslené.

Minister vnútra Robert Kaliňák nazval obvinenia zo strany opozície ohľadne pokút za verejné obstarávanie pri viacerých projektoch nevydareným divadlom.

Kaliňák tvrdí, že obvinenia zo strany šéfa OĽaNO Igora Matoviča sú vymyslené.

"Matovič sa ukáže, len keď má problém"

Už štyri mesiace nechodí do práce. Na verejnosti sa ukáže len vtedy, keď má problém. Teraz má problém s daňovými únikmi a hádže to na nás," reagoval minister vnútra.

Podľa Kaliňáka ministerstvo vnútra žiadnu pokutu nedostalo. Tvrdí, že išlo o korekcie. "A celkovo sme v korekciách v pluse 150 miliónov eur," dodal.

Svoje odvolávanie na mimoriadnej schôdzi považuje za jeden z najabsurdnejších návrhov v histórii.

Opozícia v stredu oznámila, že ho chce odvolať z postu šéfa rezortu vnútra, pretože opakovane zlyháva vo svojej funkcii. Najnovšie to má byť vyše desaťmiliónová pokuta od ÚVO.

Matovič hovoril o drastickom predražovaní

Kaliňák podľa opozície sklamal ako minister vnútra, pretože má veľký podiel na nedôvere verejnosti k polícii, a sklamal aj ako čestný politik, lebo sa "nedokázal vyhnúť pochybným kšeftom a netransparentným výberovým konaniam".

Minister vnútra tvrdí, že návrh na jeho odvolanie podávajú poslanci z opozície sami na seba. "Nie je pravda, že niečo platíme a že sme dostali pokutu, naopak sme v plusových číslach. Snaha opozície je napadnúť každý úspešný projekt. Vytvárať dojem, že všetko je skorumpované a ukradnuté bez ohľadu na to, že klamú," povedal Kaliňák.

Igor Matovič v utorok 14. novembra upozornil, že za pochybenia v tendroch v celkovej hodnote 340 miliónov eur má ministerstvo vnútra zaplatiť pokutu takmer 25,7 milióna eur.

"Väčšina pokút súvisí s informatizáciou spoločnosti. Kaliňák vždy postupoval tak, aby vyhral správny človek a vždy drasticky predražene. To, že podpisuje dohody o splátkach pokút, je priznanie k trestnému činu. K tomu, že sa nespráva ako dobrý hospodár. Jeho vlastní ľudia ho usvedčili z podvodov," povedal Matovič.

Minister vnútra to však odmieta. Podľa neho je Matovič známy svojimi snahami kriminalizovať a opľúvať všetkých ľudí naokolo, hlavne, keď má svoj problém. "Dozvedeli sme sa v uplynulých dňoch, že Matovič bol vypovedať, pretože je vyšetrovaný vo svojom prípade daňového úniku. Matovič je usvedčený daňový podvodník," skonštatoval Kaliňák.

01 - Modified: 2022-04-23 15:08:29 - Feat.: - Title: Exminister Kaliňák ide do väzby 02 - Modified: 2020-03-10 13:23:39 - Feat.: - Title: Kandidátom Smeru na podpredsedu parlamentu je Pellegrini, vyhlásil Fico 03 - Modified: 2019-12-20 14:31:45 - Feat.: - Title: Kaliňák prehovoril o Ficovom obvinení: K tomu videu sa prihlásim dokonca aj ja 04 - Modified: 2019-06-25 11:18:19 - Feat.: - Title: Rybaničovi zmenili trest. Kaliňákovi sa nemusí ospravedlniť 05 - Modified: 2019-06-23 11:01:19 - Feat.: - Title: O odvolaní asistenta poslanca Filipa Rybaniča by sa malo rozhodnúť v utorok
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 05:29