StoryEditor

Moje vyjadrenia vyvolávajú kontroverzie. Neviem sa stotožniť s názormi iných, reagoval Maďarič na vzdanie sa funkcie

15.11.2017, 09:14
Autor:
chocholmlm
V stanovisku Smeru, ktorý poslala hovorkyňa strany Ľubica Končalová, premiér spomínal nielen Maďariča, ale všetkých podpredsedov Smeru.

Marek Maďarič dnes po rokovaní vlády pred novinármi vyhlásil, že ak odstúpi z funkcie podpredsedu Smeru, už na ňu nebude na sneme strany kandidovať.

Minister kultúry vyhlásil, že si musí premyslieť, či je ešte platným členom vo vedení strany.

"Som unavený"

Maďarič včera na rokovani vedenia Smeru oboznámil ostatných podpredsedov, že zvažuje vzdanie sa funkcie podpredsedu. "Človek sa po tých rokoch vo vrcholovej politike môže cítiť trochu unavený. Únava zohráva úlohu. Ale toto nie je rozhovor so psychoterapeutom," povedal Maďarič.

Na otázku, v čom vidí najväčší problém vo vedení Smeru, odpovedal jasne. "Mám vyjadrenia, ktoré vyvolávali kontroverzie. Možno sa neviem zladiť s názormi iných ľudí," doplnil Maďarič. Minister zopakoval, že ak by bol na mieste Roberta Kaliňáka, tak by z funkcie ministra vnútra odstúpil.

Minister financií Peter Kažimír nekonkretizoval pred začiatkom rokovania vlády, či funkciu podpredsedu Smeru ponúkol len minister kultúry Marek Maďarič, alebo všetci podpredsedovia.

"Včera sme urobili len to, že sme na dome otvorili okná, aby sme mohli vyvetrať," povedal Kažimír tesne pred rokovaním vlády. Médiám odkázal, že možno viac povie po skončení rokovania vlády.

Fico si váži krok podpredsedov

Včera v stanovisku Smeru, ktorý poslala hovorkyňa strany Ľubica Končalová, premiér spomínal nielen Maďariča, ale všetkých podpredsedov Smeru.

"Predseda vlády SR a predseda strany SMER – SD Robert Fico si váži krok podpredsedu strany Mareka Maďariča ako aj ďalších podpredsedov, ktorí všetci pred nastávajúcim snemom strany ponúkli svoje funkcie. Považuje to za prejav vysokej politickej kultúry. Zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem na ďalšej spolupráci," píše sa v stanovisku.

Podpredsedami Smeru sú Robert Kaliňák, Juraj Blanár, Peter Žiga, Marek Maďarič, Peter Pellegrini a Peter Kažimír.

Vedenie Smeru sa na rokovaní zaoberalo výsledkom župných volieb. Tentokrát už aj za účasti predsedu Roberta Fica. "Túto tému neuzavrelo a bude v nej pokračovať na najbližšom stretnutí. Na vedení som prezentoval svoj pohľad na voľby, ako aj názor na potrebu zmien na viacerých úrovniach strany," vysvetľuje Maďarič.

Šéf Smeru Fico o prehre jeho strany vo voľbách nehovorí, potvrdil však, že by jeho strana chcela mať viac krajských predsedov a poslancov, ako získala.

Ešte pred pár dňami hovoril, že nevidí dôvod na odstupovanie podpredsedov.

V súvislosti s kritickými hlasmi Maďariča a Pellegriniho uviedol, že každý má právo povedať svoje videnie sveta.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:28