StoryEditor

Volzová vypovedá v kauze okolo Pavla Ruska. Na Slovensku sa stále bojí

14.11.2017, 12:16
Autor:
TASRTASR
Sylvia Volzová absolvovala dnes 4-hodinový výsluch.

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v utorok pred vyšetrovateľom vypovedala Sylvia Volzová, ktorej vraždu mali podľa polície obvinení pripravovať.

Volzovú priviezli do budovy policajti. Na výsluch sa dostavili obhajcovia obvinených. Volzová s novinármi hovoriť pred ani po výsluchu nechcela. Odmieta totiž medializovanie svojej osoby. 

"Necíti sa tu bezpečne, nechce, aby sa jej tvár objavovala v médiách," povedal jej právnik Roman Kvasnica. Podľa jeho slov Volzová už v roku 1997 cítila náznaky nebezpečenstva, no nepripúšťala si to. Vážnosť vtedajšej situácie si uvedomila až po predvolaní k výpovedi. 

"Akonáhle sa zmení vyšetrovací tím, Sylvia Volzová to bude považovať za ohrozenie svojho života a nebude viac spolupracovať so slovenskými štátnymi orgánmi," dodal Kvasnica. 

V prípade exministra hospodárstva Ruska a ďalších troch obvinených už vypovedali ako svedkovia napríklad Ján Kán, bývalý blízky človek bosa Mikuláša Černáka, bývalá manželka Pavla Ruska – Viera, prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, bývalá blízka spolupracovníčka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová či podnikateľ Marián Kočner.

Obvinený Rusko je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Obhajca obvineného Ruska minulý týždeň pre TASR uviedol, že výsluchom Sylvie Volzovej a jeho klienta „sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť“.

Dodal vtedy, že jeho klient Rusko sa chce k prípadu ešte taktiež vyjadriť v ďalšom výsluchu. „Bude nutné reagovať na niektoré skutočnosti a plánuje to v podstate aj vyšetrovateľ,“ uviedol.

Bývalý minister hospodárstva Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert L. alias Kýbel a práve Mikuláš Č.

01 - Modified: 2023-11-23 14:11:13 - Feat.: - Title: Exminister Rusko je vinný v kauze Maják nádeje, trest nedostal 02 - Modified: 2023-11-23 13:11:43 - Feat.: - Title: Prokurátor navrhol upustiť od trestu pre Pavla Ruska v kauze Maják nádeje 03 - Modified: 2023-10-04 09:01:42 - Feat.: - Title: Súd ukončil dokazovanie v kauze Maják nádeje, rozsudok má byť v novembri 04 - Modified: 2023-10-02 13:35:02 - Feat.: - Title: Pavol Rusko by sa mal v stredu opäť postaviť pred súd. Dôvodom je kauza okolo Majáku nádeje 05 - Modified: 2023-09-14 11:43:03 - Feat.: - Title: Exšéfa Markízy Pavla Ruska oslobodili v kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 04:16