Richard RašiTASR/František Iván
StoryEditor

Raši neplánuje kandidovať na košického primátora

10.11.2017, 09:11
Autor:
klklTASRTASR
Raši sa neúspešne pokúšal stať košickým županom.

Richard Raši (Smer-SD), ktorý uplynulý víkend neuspel ako kandidát na post šéfa Košického samosprávneho kraja sa rozhodol, že nebude kandidovať ani na post primátora metropoly východu. Priznal to v rozhovore pre Korzár.

To, kto zo Smeru-SD by sa o primátorské kreslo mohol uchádzať, zatiaľ nie je jasné. Podľa Rašiho je o tom predčasné hovoriť. "Nechajte nám trochu času, sme v novej, uznáte, nie celkom očakávanej situácii, musíme s rozvahou zvážiť ďalšie kroky," skonštatoval.

Súčasný košický primátor vo voľbách do VÚC neuspel pomerne prekvapivo. Posledný predvolebný prieskum agentúry AKO mu predpovedal pomerne jasné víťazstvo. Prieskum mu nameral 44,3 percentnú podporu. Rastislav Trnka, ktorý napokon voľby vyhral, mal podľa prieskumu 27,2 percentnú podporu.

Vo volebnú noc bolo však všetko inak. Košický kraj priniesol najtesnejší výsledok z celého Slovenska a Trnka napokon vyhral so ziskom 37,8 percenta hlasov. Rozdiel medzi ním a Rašim pri tom bol len 0,55 percenta. Samotný Raši bol z výsledku evidentne zaskočený.

"Je to určite pre mňa, aj pre celý tím sklamanie, ale taký je život a nič s tým teraz nedokážeme urobiť,"  povedal Raši po ohlásení výsledkov. Tesne po voľbách ešte nevedel určiť, či sa bude uchádzať o znovuzvolenie za primátora Košíc.  "Čo bude o rok, to nikto netuší," povedal tesne po voľbách.

"Naozaj som plný smutných emócií a bude sa to musieť celé prebrať, hlavne sa bude musieť vyhodnotiť, čo všetko bolo príčinou, či to bola voľba 'anti Smer-SD', alebo sa dobre zorganizovali a zvládli mobilizáciu, alebo či to bola chyba jednotlivých kandidátov, aj to je možné," dodal Raši po voľbách.

V rozhovore pre Korzár priznal, že voľby vníma ako spätnú väzbu. "Pre politika sú voľby vždy spätnou väzbou, odrazom toho, ako volič vidí jeho prácu. V kraji zarezonovala dynamika a viditeľný rozvoj Košíc, no v Košiciach zjavne prevládli pri rozhodovaní voličov iné témy. Je to pre mňa poučenie a ja túto spätnú väzbu od voličov prijímam," povedal politik vládneho Smeru.

Či nastanú po porážke vo voľbách nejaké zmeny v krajských štruktúrach strany, nevedel povedať. "Prípadné personálne zmeny v Košiciach môžu prísť až po dôkladnom vyhodnotení výsledkov a ich príčin."

01 - Modified: 2024-04-18 13:07:01 - Feat.: - Title: Vláda vyčlení stovky miliónov eur na rozvoj verejnej dopravy na Slovensku 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 04 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho 05 - Modified: 2024-04-16 07:56:34 - Feat.: - Title: Z kancelárie výhľad na fabriky. Do Košíc mieri nové nákupné centrum, developer môže doplatiť na sivú lokalitu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:43