TASR/Michal Svítok
StoryEditor

"Vláda strašila extrémistami, ktorých pomáhala stvoriť." Neúspešného kandidáta Grešša výsledok mrzí

05.11.2017, 01:40
Autor:
TASRTASR
Šéfom župy v Nitrianskom samosprávnom kraji ostáva Milan Belica.

Ján Greššo podporovaný pravicovou koalíciou zloženou zo strán SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, OKS, Šanca a DS skončil v súboji o post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na druhom mieste za Milan Belicom, ktorý kandidoval za koalíciu Smer-SD, SNS a Most-Híd.

Aj napriek tomu však svoj výsledok vo voľbách nepovažuje za neúspech.

"Ja som sám za seba veľmi rád, lebo je to úspešný výsledok, ale za Nitriansky kraj som veľmi smutný, lebo nepríde k zmene, v akú sme dúfali. Trochu šťastnejší pohľad je v tom, že k určitej zmene predsa len dôjde, a to v zastupiteľstve, kde bude dosť veľa ľudí z našej koalície. A to zastupiteľstvo bude veľmi dôležité pri rozhodovaní aj o veciach, s ktorými nebude pán župan súhlasiť," skonštatoval Greššo.

Zároveň zdôraznil, že v prípade dvojkolovej voľby predsedu NSK, by jeho súboj s Belicom mohol dopadnúť aj v jeho prospech.

"Takisto je smutné, že súčasná vládna moc počas predvolebnej kampane strašila ľudí extrémizmom, ktorý svojimi korupčnými kauzami pomáhala stvoriť. Ja som si nezakladal na tom, že chcem byť župan za každú cenu. Ten výsledok ma trošku mrzí, kvôli tomu, že mohlo prísť k tej celkovej zmene. Že tá konzerva, ktorú sme tu žili 16 rokov, by sa mohla otvoriť a mohli sme mať otvorenejší a pestrejší život s väčšími šancami," povedal Greššo.

01 - Modified: 2017-08-17 13:12:11 - Feat.: - Title: Pravica v Nitre podpísala koaličnú zmluvu, jej spoločným kandidátom bude známy herec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 00:48