Polícia Slovenskej republiky
StoryEditor

Tragédia pri výstavbe tunela Višňové. Zahynul robotník, zavalila ho konštrukcia

31.10.2017, 09:56
Autor:
redredTASRTASR
Kolegom sa podarilo konštrukciu nadvihnúť žeriavom. Keď však na miesto prišli záchranári, muž už bol mŕtvy.

Na stavbe tunela Višňové zahynul v utorok 33-ročný robotník. TASR o tom informovala hovorkyňa Falck Záchranná Jana Galera Matúšová.

Doplnila, že na muža spadla v areáli pred tunelom Višňové kovová konštrukcia, ktorá vážila asi tri tony a zavalila ho. "Jeho kolegom sa podarilo konštrukciu nadvihnúť žeriavom, muža vytiahnuť a pomocou automatického externého defibrilátora ho začali oživovať. Keď prišla na miesto naša posádka, už skonštatovala smrť. Muž utrpel pomliaždeniny hrudníka, brucha a otvorenú zlomeninu končatiny. Boli to zranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom," uviedla Matúšová.

Podľa vyjadrenia Združenia Salini Impregilo Dúha došlo k úrazu pri montáži technologického zariadenia pripravovaného pre betonáž tunela. "Tieto práce vykonáva profesionálna externá spoločnosť, ktorá zabezpečuje montáže technologických zariadení. Združenie poskytuje plnú súčinnosť všetkým orgánom, ktoré vyšetrujú túto tragickú udalosť. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie prípadu v tejto chvíli nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie. Združenie Salini Impregilo Dúha vyjadruje hlbokú ľútosť nad touto tragédiou a chce prejaviť úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom," uviedlo združenie vo vyjadrení.

Úprimnú sústrasť rodine vyslovil na tlačovej konferencii v Žiline aj predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). "To, čo sa stalo v tuneli Višňové, len potvrdzuje, že sme v prostredí, ktoré je mimoriadne náročné. Mne je to veľmi ľúto a ešte raz vyslovujem úprimnú sústrasť všetkým členom rodiny. To je bohužiaľ vec, ktorá sa v živote stáva," povedal predseda vlády SR.

Práce na výstavbe tunela sprevádzajú nešťastia. V máji 2017 zasiahol zamestnanca počas odstrelu, aj napriek tomu, že sa predtým skryl, do hlavy a ruky kameň. Záchranári zraneného muža previezli vo vážnom stave do nemocnice v Martine.

V apríli pri stavbe tunela pritlačil dvoch ľudí v aute bager, zahynula 25-ročná geologička. Koncom apríla museli hasiči z tunela evakuovať 18 ľudí po tom, ako sa tam vznietili káble.

01 - Modified: 2023-12-20 20:40:15 - Feat.: - Title: Izraelskí vojaci objavili rozsiahlu sieť tunelov pod mestom Gaza. Je v nich veliace stredisko Hamasu 02 - Modified: 2023-12-19 16:23:35 - Feat.: - Title: Tunel pre autá ako nepríjemná lekcia. Ako Izraelu unikol obrí projekt Hamasu 03 - Modified: 2023-11-28 09:05:12 - Feat.: - Title: Indické peklo končí, záchranári sa prevŕtali k robotníkom uviaznutým v tuneli 04 - Modified: 2023-11-27 20:32:47 - Feat.: - Title: Uvidia uväznení robotníci svetlo na konci tunela? Indickí záchranári ručne prevŕtavajú sutiny 05 - Modified: 2023-11-27 12:19:51 - Feat.: - Title: Vojaci sa ručne pokúsia dokončiť tunel k uviaznutým robotníkom v Indii
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:28