Premiér Robert Fico a Peter KovaříkTASR/Dano Veselský
StoryEditor

Muž u Fica bojuje proti korupcii, jeho žena robí na župe pre Kotlebu

22.10.2017, 13:14
Autor:
klkl
Robert Fico dosadil do funkcie garanta boja proti korupcii Petra Kovaříka.

Kovaříkova manželka pracuje na banskobystrickej župe na oddelení riadenia ľudských zdrojov. Dnes na to upozornil Denník N.

Petra Kovaříka ešte v lete predstavoval samotný premiér Robert Fico ako človeka, ktorý bude bojovať proti korupcii. Kovaříkovou úlohou má byť najmä príprava protikorupčných návrhov.

Má na zodpovednosť personálne veci

Paradoxom je, že ako uvádza Denník N, Kovaříkova manželka pracuje pre Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) na oddelení riadenia ľudských zdrojov.

Kovaříková nastúpila na svoju pozíciu nastúpila už za predchádzajúceho župana Vladimíra Maňku zo Smeru. Bola zároveň aj jednou z mála úradníkov, ktorých si Kotleba na župe po nástupe do funkcie ponechal, respektíve neodišli sami.

Prijímala Kotlebovu rodinu

Do zamestnania na úrade BBSK mala Kovaříkova prijať aj Kotlebovho brata, manželku a členov strany, upozorňuje v článku Denník N.

„Pracujem v oblasti pracovného práva a personalistiky už viac ako 15 rokov, z toho na samosprávnom kraji dvanásty rok ako vedúca oddelenia riadenia ľudských zdrojov, s dvoma až štyrmi podriadenými, toho času pod vedením tretieho predsedu samosprávneho kraja,“ napísala Denníku N Kovaříková.

„V mojej náplni práce nie je riešiť politické otázky, ale problémy týkajúce sa personalistiky a miezd,“ dodala pre Denník N Kovaříková s tým, že vo svojej práci pre Kotlebu nevidí problém.

Kotlebovcom nevadí

Kotlebovcom blízkosť jej manžela k premiérovi nevadí. „Pani Kovaříková je špičková odborníčka v oblasti personalistiky. Je nám jedno, koho má za manžela alebo koho volí,“ povedal podpredseda ĽSNS Milan Uhrík.

Problém s pozíciou manželky nevidí ani Kovařík. Fico, ktorý sa v minulosti o Kotlebovcoch vyjadroval nelichotivo na otázky neodpovedal vôbec.

Za eurofondy nemôže

BBSK mal v minulosti problémy s nelegálnym zamestnávaním, kvôli čomu prišiel o eurofondy. Kovaříková sa však bráni a tvrdí, že aj napriek tomu, že pracuje na personálnom oddelení, s nelegálnym zamestnávaním nemala podľa vlastných slov nič spoločné.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 10:23