StoryEditor

Obrovská tragédia v Trenčianskom kraji. Po nehode zahynulo osem ľudí

14.10.2017, 07:51
Autor:
TASRTASRlmlm
V mikrobuse zahynulo šesť opatrovateliek, ktoré sa vracali z Rakúska a vodič.

V Trenčianskom kraji sa stala veľká dopravná tragická nehoda.

Po zrážke mikrobusu s kamionóm medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi zahynulo osem ľudí.

Príčina nehody sa vyšetruje

​V mikrobuse zahynulo šesť opatrovateliek, ktoré sa vracali z Rakúska a vodič. "Šofér kamiónu je mimo ohrozenia života. Príčinu nehody vyšetrujeme," píše polícia na facebookovskej stránke. Na mieste zasahovali hasiči, záchranári a policajti.

Na mieste tragédie dorazil aj policajný prezident Tibor Gašpar. 

Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc, následne vykonávali protipožiarne opatrenia na havarovaných vozidlách,“ informovalo Prezídium HaZZ.

V nemocnici sú dvaja pacienti

Podľa Jozefa Minára z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby došlo ku zrážke kamiónu s osobnou dodávkou, v ktorej sa údajne prevážali opatrovateľky z Rakúska na Slovensko.

Na mieste, bohužiaľ, zahynulo sedem ľudí, dvaja boli prevezení do nemocnice. Ťažko zranená 48-ročná žena bola prevezená do nemocnice v Bojniciach, 35-ročný muž utrpel ľahké zranenie – otras mozgu. Rovnako ho previezli do bojnickej nemocnice,“ uviedol Minár.

V Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach dnes nadránom podľahla ťažkým zraneniam 48-ročná žena zo Stropkova.

Ako dodal, lekár na mieste konštatoval smrť 34-ročnej, 47-ročnej a 28-ročnej ženy a 58-ročného muža. Ďalšie tri osoby zostali zakliesnené vo vozidle, ich pohlavie počas zásahu zdravotných záchranárov nezistili.

Podľa hovorkyne Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach Radky Krížanovej, do nemocnice priviezli dvoch pacientov.

Jeden pacient leží na traumatologickom oddelení a je stabilizovaný. Druhá pacientka leží na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení, je v kritickom stave,“ doplnila Krížanová.

Gašpar: Tragickejšiu nehodu som v kariére nezažil

Podľa prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara je najtragickejšou v jeho policajnej praxi. Prezident Policajného zboru to povedal priamo na mieste nehody.

"Príčinu dopravnej nehody zatiaľ nie je možné stanoviť. Na mieste je znalec, ktorý celú situáciu dokumentuje. Na mieste máme aj intervenčné tímy psychológov - zariaďujeme, aby boli príbuzným tieto smutné okolnosti oznámené za ich účasti. Prebieha stotožnenie osôb, miesta bydliska. Sú tu psychológovia nielen kvôli príbuzným, ale aj keby potreboval pomoc niekto z kolegov policajtov," povedal Gašpar.

01 - Modified: 2024-04-10 08:08:37 - Feat.: - Title: Nehoda za tunelom Sitina smerom do Petržalky. Polícia odkláňa dopravu 02 - Modified: 2024-04-08 06:39:16 - Feat.: - Title: V Starej Ľubovni sa rozlúčia s dievčatami, ktoré zahynuli v Spišskom Podhradí 03 - Modified: 2024-04-07 19:05:34 - Feat.: - Title: Tragédia na železničnej trati. Vlak zrazil chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou 04 - Modified: 2024-04-06 18:05:20 - Feat.: - Title: Biskup Judák vyjadril sústrasť rodinám obetí tragickej dopravnej nehody autobusu 05 - Modified: 2024-04-06 17:59:48 - Feat.: - Title: Zranené dievča z nehody autobusu v Spišskom Podhradí operovali a je v stabilizovanom stave
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 16:07