Richard Sulík a Iveta RadičováTASR/P. Neubauer
StoryEditor

Sulík reagoval na Beblavého list: Položiť vládu bola veľká chyba. Nerozumiem, prečo to Radičová urobila

11.10.2017, 16:34
Autor:
TASRTASR
Šéf liberálov nerozumie, prečo Radičová spojila hlasovanie o dôvere vlády s hlasovaním o navýšení eurovalu.

Líder SaS Richard Sulík rozhodne súhlasí s tým, že položiť vládu Ivety Radičovej pre euroval a odovzdať krajinu na minimálne osem rokov Robertovi Ficovi (Smer-SD) bola veľká ekonomická aj politická chyba.

Šéf liberálov pritom dodnes nerozumie, prečo to Radičová urobila.

Sulík to uviedol na sociálnej sieti ako odpoveď na list od poslanca Miroslava Beblavého (nezaradený), v ktorom uviedol, že vtedajšie hlasovanie SaS a OĽaNO bolo veľkou ekonomickou a politickou chybou.

"Bola to hrubá politická chyba"

Sulík podľa svojich slov nerozumie, prečo Radičová spojila hlasovanie o dôvere vlády s nijak nesúvisiacim hlasovaním o navýšení eurovalu.

"Veď bolo veľa mesiacov predtým jasné, že poslanci SaS si ctia svoj sľub 'Ani cent do Grécka', ktorý dali voličom. Predpokladám, že si na to pamätáte, lebo vtedy ste boli členom SDKÚ, strany, ktorá voličom dala v podstate rovnaký sľub a spečatila ho nakoniec v našom spoločnom programovom vyhlásení vlády," odkázal Beblavému.

Predseda liberálov si myslí, že Beblavý bude ako bývalý člen SDKÚ lepšie vedieť, prečo došlo zo strany SDKÚ k hrubému porušeniu zásadného predvolebného sľubu, vládneho programu a následnému vydieraniu koaličného partnera.

"A máte úplnú pravdu, bola to hrubá politická chyba, čo voliči následne ocenili tým, že SDKÚ sa nedostala do parlamentu. V tom čase ste už ale boli podpredsedom strany Sieť, ktorá za rok a pol nedokázala jasne odmietnuť povolebnú spoluprácu s Robertom Ficom," napísal Sulík.

Pád Radičovej vlády prenasleduje opozíciu

Beblavému však dáva za pravdu, že ak chce dať Slovensku dobrú vládu a ponúknuť skutočnú alternatívu k Robertovi Ficovi, nesmie opakovať chyby spred šiestich rokov.

"Rovnako by ste si mali uvedomiť, že porážka Smeru-SD a Roberta Fica, ak ju naozaj pokladáte za takú dôležitú, sa nedá dosiahnuť útokmi na stranu SaS. Útokmi na SaS, ktoré sa z vašej strany v poslednom čase množia, konáte v prospech vládnej koalície a znova sa tým vyčleňujete z opozičného tábora," uzavrel Sulík s tým, že ak bude mať Beblavý za sebou reálnu politickú stranu a zároveň presvedčí liberálov o svojich poctivých úmysloch, Sulík nevidí problém, aby aj pred voľbami diskutovali na zahraničnopolitické témy.

Beblavý v liste Sulíkovi napísal, že pád vlády Ivety Radičovej prenasleduje súčasnú opozíciu dodnes.

"Ak chceme dobrú vládu a ponúknuť skutočnú alternatívu k Robertovi Ficovi, nesmieme opakovať chyby spred šiestich rokov. Navrhujem vám rokovanie o memorande k európskej politike, kde zadefinujeme proeurópsky postoj," dodal.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:42