StoryEditor

Kiska varuje pred profesionálnou a nebezpečnou politickou silou. Slovenskom sa šíri zlo, tvrdí

10.10.2017, 10:15
Autor:
chocho
Prezident prijal Stanislava Mičeva a Martina Klusa, ktorí sa vzdali kandidatúry na post šéfa Banskobystrického kraja.

"Dnes som prijal pána Klusa a pána Mičeva, aby som ocenil ich postoj," vyhlásil prezident Andrej Kiska na adresu dvojice, ktorá sa vzdala kandidatúry v prospech Jána Luntera. "Taktiež oceňujem postoj vládnych strán, ktoré podporili pána Luntera. Takisto ako aj ďalších politických strán, ktoré ho podporili," dodal prezident.

Podľa prezidenta sa v našej krajine šíri zlo. "Zlo v zelených tričkách sa schováva za boha a za národ. Zlo chce z našej krajiny spraviť xenofóbny, nacionalistický štát, chce aby Slovensko vystúpilo z modernej Európy."

​​Kiska zdôraznil, že ide o "dobre organizovanú, profesionálnu a veľmi nebezpečnú politickú silu."

Následne prezident vyzval ľudí, aby počas župných volieb neboli ľahostajní a aby nedovolili v Nitre a Banskej Bystrici zvíťaziť županom, ktorí "šíria zlo". "Aby si uvedomili, že v ôsmich krajoch stovky kandidátov tohto zla sú na listine," konštatoval Kiska.

​Klus po stretnutí s Kiskom oznámil, že spolu s Mičevom považovali za dôležité informovať prezidenta o prieskumoch, ktoré im vyšli a "aké veľké riziko z týchto prieskumov dnes vyplýva." "Najmä pokiaľ ide o skrytého voliča a voliča, ktorý zostane sedieť doma," dodal poslanec SaS.

Mičev si neodpustil sarkastickú poznámku na adresu koalície. "Chcem poďakovať vládnym stranám, že odhlasovali jednokolovú voľbu, lebo inak by sme neboli prijatí v prezidentskom paláci a nemuseli by sme sa vzdať vo voľbách," vyhlásil. 

​Obaja si podľa Mičevových slov uvedomujú, že Kotleba má minimálne 30 až 40 percent ďalších voličov, ktorí sa k nemu v prieskumoch nepriznajú, ale sú jeho voličmi.

Mičev priblížil výsledky zo spoločných prieskumov, ktoré si zadala pätica kandidátov. Ak sa podľa neho spriemerujú oba prieskumy, tak prvé štyri priečky sú nasledovné - 25 percent Lunter, 22 percent Kotleba a Klus s Mičevom v priemere okolo 10 percent. "Rozdieľ medzi prvým a druhým je zanedbateľný," zdôraznil Mičev.

01 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 02 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 03 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 04 - Modified: 2024-04-03 15:34:39 - Feat.: - Title: Klus: Voliči Harabina sa hanbia priznať k voľbe Pellegriniho. Väčšina maďarských voličov chce voliť Korčoka 05 - Modified: 2024-03-25 08:05:07 - Feat.: - Title: Exprezidenti o voľbách: Kiska vyzdvihuje vysokú účasť, Gašparovič chce, aby Pellegrinimu pomohol Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 13:09