StoryEditor

Matovič: Fico dosadil do vedenia polície mafiána

05.10.2017, 10:11
Autor:
TASRTASR
Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal obžalobu na Igora Matoviča za ohováranie Roberta Fica.

Žijeme v štáte, ktorý sa začína podobať na diktatúry stredoafrického priestoru, myslí si predseda hnutia OĽaNO Igorm Matovič. Reagoval tak na tlačovej konferencii na obžalobu na jeho osobu za ohováranie Roberta Fica.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava obžaloval poslanca Národnej rady Igora Matoviča (OĽaNO) z prečinu ohovárania v prípade údajného účtu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v daňovom raji v Belize. Povedal to hovorca KP BA Michal Šúrek.

Fico obžalobu nekomentuje

„Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava podal dňa 14.09.2017 obžalobu na obvineného Mgr. Igora M. na Okresný súd Bratislava I pre prečin ohovárania,“ povedal Šúrek.

"Ja som nikdy nekomentoval rozhodnutie orgánov činných v trestnom konaní. Chcem, aby orgány činné v trestnom konaní konali samostatne," komentoval Fico obžalobu lídra obyčajných.

Matovič: Fico dosadil do vedenia polície mafiána

Matovič si myslí, že Slováci neveria polícii, pretože "Robert Fico poveril vedením polície mafiána Roberta Kaliňáka." Pripomenul pri tom prepojenie ministra vnútra na Ladislava Bašternáka.

"Táto obžaloba nie je o mojej osobe, je to zdvihnutý prst pre celé Slovensko," povedal Matovič. Podľa neho si premiér s ministrom vnútra myslia, že vlastnia pravdu, pretože vlastnia štát. " A kto tvrdí, že to je inak, toho sa snažia šikanovať, odpratať," vyhlásil Matovič.

Žaloba sa podľa neho dala čakať, pretože ako vraví Kaliňák vlastní políciu a Fico vlastní prokuratúru, keďže si tam dosadil svojho spolužiaka za šéfa.

Pripravený nastúpiť na výkon trestu

"Ak ma tento štát odsúdi, som pripravený nastúpiť na výkon trestu. Je to trest za to, že som v politike vždy hľadal pravdu," povedal Matovič. "Ak si myslia, že ma zastrašia tým, že mi budú hroziť, tým, že pôjdem na súd, tak sú na omyle," dodal.

„Najprv zverili vyšetrovanie svojmu dvornému vyšetrovateľovi na NAKA, ktorý štandardne šikanuje opozičných politikov a kauzy koaličných zametá pod koberec. Po tom, ako uzavrel vyšetrovanie, mu môj dozorujúci prokurátor zmietol jeho snahu obviniť ma zo stola,“ uviedol Igor Matovič.

Potom podľa neho „vstúpil do deja priateľ Roberta Fica“, prokurátor Generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky, ktorý podľa Matoviča. „zakázal môjmu dozorujúcemu prokurátorovi vlastný názor a prikázal mu osvojiť si jeho.“ Vtedy bolo podľa poslanca zrejmé, že obžaloba bude podaná a skončí na súde.

„Zároveň je veľmi zaujímavé, že do dnešného dňa Národná kriminálna agentúra (NAKA) ani generálna prokuratúra neurobili ani jeden jediný krok na preverenie, či Robert Fico vlastní na Belize schránkovú firmu so 700 miliónmi eur na účte,“ doplnil Matovič.

Národnej kriminálnej agentúre podľa neho stačilo, že si Fico z Belize zabezpečil papier, že na Belize nemá žiadnu firmu a účet vedený na jeho meno. „To je, samozrejme, blud, lebo žiadny vlastník schránkovej firmy nemá schránkovú firmu a jej účet vedený na svoje meno, ale meno bieleho koňa. Presne takto vyzerá boj proti korupcii v réžii Roberta Fica,“ dodal poslanec.

Najprv na sociálnej sieti

Polícia v tomto prípade ukončila vyšetrovanie Matoviča v polovici augusta. Vyšetrovateľ navrhol jeho obžalobu.

Z ohovárania premiéra Fica obvinila polícia Matoviča koncom minulého roka. Obvinenie malo súvisieť s výrokmi opozičného poslanca o schránkovej firme a účte v Belize.

S informáciou o Ficovi vyrukoval Matovič v polovici augusta 2015 najprv na sociálnej sieti, potom aj na tlačovej besede. Vychádzal pritom z anonymných informácií, ktoré si našiel v poštovej schránke.

Fico si mal založiť schránkovú firmu

Podľa anonymu si mal Fico s manželkou ešte v roku 2008 založiť schránkovú firmu v Belize. Na dvoch účtoch tejto firmy malo byť podľa lídra OĽaNO-NOVA 674 miliónov dolárov.

Premiér Fico označil Matovičove vyhlásenia za hlúposti. Polícia Matovičove informácie preverovala cez finančnú spravodajskú jednotku v Belize.

Tá uviedla, že Fico a jeho manželka nemajú a ani v minulosti nemali žiadne osobné alebo podnikateľské účty alebo iné finančné produkty vedené vo finančných inštitúciách v Belize.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 03 - Modified: 2024-04-10 04:57:07 - Feat.: - Title: Kolumbijského exprezidenta Uribeho budú stíhať pre obvinenia z ovplyvňovania svedkov 04 - Modified: 2024-03-27 13:52:53 - Feat.: - Title: Odtiaľ potiaľ. Odsudzujem urážlivé vyhlásenia politikov, reagoval Žilinka na Ficove útoky 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:45