TASR/Branislav Racko
StoryEditor

Incident na oslavách SNP: Fico obvinil z pískania OĽaNO. Je to bezcharakterné, bránia sa matovičovci

29.08.2017, 18:54
Autor:
TASRTASRchocho
Hnutie ​OĽaNO sa v stanovisku od podobného incidentu dištancuje.

Premiéra Roberta Fica a predsedu parlamentu Andrej Danko privítal na Oslavách 73. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici piskot. Na svedomí to má niekoľko desiatok návštevníkov, ktorí postávali s transparentmi už pri vchode do areálu Pamätníka SNP, kadiaľ prichádzali delegácie

Premiér na to na začiatku svojho prejavu zareagoval. "Nikto nikdy nezneužíval posvätné miesto SNP. Hanbite sa, páni z OĽaNO, takýmto hrubým spôsobom zneužiť oficiálne oslavy SNP," vyhlásil Fico.

​OĽaNO sa však v stanovisku od podobného incidentu dištancuje a "ostro ohradzuje proti spôsobu, akým Robert Fico zneužil oslavy SNP na politické účely a hádzanie špiny na opozíciu."

"Robert Fico bezcharakterne počas osláv zaútočil na hnutie OĽANO, hoci nikto z poslancov, ktorí prišli pietne klásť vence a uctili si tak pamiatku hrdinov a obetí, podujatie nerušil," píšu matovičovci v stanovisku a zdôrazňujú, že nijakým spôsobom neorganizovali protestné prejavy.

Ľudia na oslavách podľa nich len Ficovi a Dankovi spontánne dali najavo nespokojnosť so spôsobom, akým koalícia na Slovensku vládne.​

K incidentu sa pre TASR vyjadril aj generálny riaditeľ Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislav Mičev. "Toto sem jednoducho nepatrí. Toto nie je miesto na to, aby sa tu vyjadrovali politické názory. Je to miesto, kde máme vzdávať úctu padlým," konštatoval.

Ako tvrdí, ešte predtým ako prišli do areálu, ich poprosil, aby sa zdržali negatívnych prejavov, pretože je to pietna spomienka na padlých v druhej svetovej vojne. Podobné slová im Mičev adresoval aj z pódia.

Pozrite si aj časť z prejavu premiéra Fica na oslavách:

01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 19:14