StoryEditor

Má čistú hlavu? Je v poriadku? Fico v priamom prenose zosmiešňoval Sulíka

25.08.2017, 13:52
Autor:
lmlm
Premiér Robert Fico slovne zaútočil na šéfa liberálov kvôli otázke jadra Európskej únie.

Premiér Robert Fico dnes na brífingu po skončení Koaličnej rady ostro zaútočil na šéfa SaS Richarda Sulíka. Slovné ataky prišli ohľadne témy jadra Európskej únie.

"Málo hovorím o politikoch, ktorí sú v opozícii, ak raz niekto preboha povie, že Francúzsko a Nemecko sú okresná liga, tak sa pýtam, čo toto je za človeka? Má čistú hlavu? Je v poriadku?" začal Fico so zosmiešňovaním Sulíka. 

​Fico sa zároveň pýtal, ako môže niekto povedať, keď sú tieto krajiny ťahúňom Európskej únie a eurozóny.

"Ja mám povedať francúzskemu prezidentovi a nemeckej spolkovej kancelárke, že Angela a Emmanuel, nehnevajte sa, vy ste taká okresná liga. Vy ste Tvrdošovce, vy hráte s Hrušovanmi futbal a vyhrávate 2:1. Veď je to trápne," pokračoval Fico.

Premiér skonštatoval, že chce aby Slovensko po tom všetkom čo urobilo, išlo ďalej. Pripúšťaq, že vstup do jadra Európskej únie nebude zadarmo.

"Ak má byť základom jadra Francúzsko a Nemecko, takto sa hlásil."

Na záver opäť zaútočil na Sulíka.

"Ak to Sulík považuje za okresnú ligu, Tvrdošovce a Hrušovany, nech sa páči, je to jeho problém, ale musí to verejnosť vedieť.  Keby tento pán bol bol súčasťou vlády, tak ťahá takúto vládu do pekla. Ťahá ju ku krajinám, ktoré dnes nemajú fiškaálnu disciplínu, ktoré nefungujú a on to chce a aj to hovorí veľmi otvorene," uzavrel premiér. 

Stalo sa presne to, čo laická i odborná verejnosť očakávala. Predseda SNS Andrej Danko prestal blúzniť, ohol chrbát a Robert Fico mu jeho úlety veľkoryso prepáčil. Inak to nešlo, lebo táto korupčná koalícia naozaj nemá v rozkrádaní verejného majetku alternatívu. Teraz všetci traja hľadajú vonkajšieho nepriateľa a mieria na SaS. Triafajú vedľa, ale v jednom sa nemýlia, nie sme ich priatelia, ale tí, ktorí ich čoskoro odstavia od moci," reagoval Richard Sulík.

01 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 05 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 09:27