Jozef MihalčinTASR/T. Doboš
StoryEditor

Kotlebovci predstavili kandidáta v Prešovskom kraji. Podnikateľa z Vranova

23.08.2017, 15:31
Autor:
TASRTASR
Podpredseda strany a poslanec ĽSNS Uhrík povedal, že do kampane a volieb idú sami.

Kandidáta na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) dnes v Prešove predstavila strana ĽSNS. Je ním 58-ročný súkromný podnikateľ Jozef Mihalčin z Vranova nad Topľou. Uchádzať sa bude i o miesto poslanca kraja.

"Najdôležitejšie je to, aby sme znížili dlh PSK, to znamená, aby sme hospodárili optimálne tak, aby sme nemuseli brať nejaké úvery. Neboli zaťažení, či už PPP projektmi alebo inými finančnými skupinami. Druhá vec je, aby sme cesty a tie ďalšie práce, ktoré máme vykonávať v rámci správy majetku PSK, vykonávali dá sa povedať objektívne, to znamená robiť výberové konania a nie všetky veci robiť tak, ako sa robia netransparentne. Sú rôzne podnikateľské subjekty, ktoré sa chcú zúčastniť práce, či už z peňazí mesta, PSK alebo štátu, ale málokedy majú možnosť zúčastniť sa takýchto súťaží. Preto budem na to veľmi dbať, aby sa do súťaže dostali aj iné spoločnosti a nielen blízke vedeniu, či už samosprávnemu kraju alebo inej spoločnosti," povedal Mihalčin.

Prezradil plány

V rámci svojho programu sa dotkol i problematiky zdravotnej starostlivosti, konkrétne schvaľovania ordinačných hodín z pozície kraja.

"Keď vidím, ako ľudia čakajú pred súkromnými klinikami vonku na daždi alebo na snehu a musia čakať, kým sa zdravotné zariadenie otvorí, tak je to hanba. Budeme dbať na to, aby zdravotné zariadenia, ktoré sú pod dozorom PSK, aby fungovali ako majú," zdôraznil Mihalčin.

Mihalčin sa chce zamerať i na rómsku otázku, cestnú infraštruktúru, zdravotnú starostlivosť, sociálnu starostlivosť, kultúru, školstvo a zamestnanosť v kraji.

ĽSNS bude volebnú kampaň do vyšších územných celkov (VÚC) financovať prostredníctvom transparentného účtu, na ktorý podľa podpredsedu strany Milana Uhríka vložili 75.000 eur, ktoré sú určené na kampaň pre všetkých kandidátov. Každý z nich si môže kampaň financovať aj z vlastných zdrojov.

Podpredseda strany a poslanec NR SR Uhrík povedal, že do kampane a volieb idú sami.

"Samozrejme, po voľbách uvidíme, aké bude rozloženie síl v regionálnom prešovskom parlamente. Podľa toho sa prispôsobíme. Predpokladáme, dúfame, že sa nám podarí obsadiť dostatok poslaneckých mandátov, aby sme mali nejaký vplyv na chod, aby sa neopakovala situácia z Banskej Bystrice, kde sme mali iba predsedu a nijakého poslanca," povedal Uhrík.

"Budeme na to dávať pozor"

Plánujú sa tiež venovať otázke kupovania hlasov v rómskych osadách.

"Budeme na to dávať pozor. V rámci našich možností obsadíme všetky komisie, ktoré budú k dispozícii a ktoré budeme technicky schopní obsadiť. Takisto budeme dbať možno aj občianskymi hliadkami alebo nejakou kontrolou, aby k niečomu takému nedochádzalo," skonštatoval Uhrík.

V Prešovskom kraji zatiaľ ohlásilo svoju kandidatúru na post predsedu PSK aj ďalších osem kandidátov, z toho piati majú politické krytie a traja chcú kandidovať ako nezávislí. Svoju kandidatúru ohlásil súčasný predseda PSK Peter Chudík (Smer-SD), primátora Levoče Milana Majerského podporuje koalícia (KDH, SaS, OĽaNO-NOVA), politické zastrešenie má tiež podnikateľ František Oľha (Šanca) a primátor mesta Svit Miroslav Škvarek (SNS).

O post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa bude uchádzať i predseda Svetového združenia bývalých politických väzňov (SZBPV) a občiansky aktivista František Bednár, ktorého nominovala neparlamentná strana Nezávislosť a Jednota (NAJ). Bez straníckej podpory chcú kandidovať druhý viceprimátor Popradu Pavol Gašper, podnikateľ Andrej Gmitter a Ján Garaj.

01 - Modified: 2024-03-19 09:49:31 - Feat.: - Title: V Prešovskom kraji bude popoludní dopravno-bezpečnostná akcia 02 - Modified: 2024-03-19 09:34:19 - Feat.: - Title: Verejnosť môže hlasovať za projekty Participatívneho rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja 03 - Modified: 2024-02-23 09:03:46 - Feat.: - Title: Francúzi si pozreli Prešovský kraj. Chcú so Slovenskom spolupracovať a podporiť turizmus 04 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente 05 - Modified: 2024-01-15 09:34:56 - Feat.: - Title: Kotleba ohlásil prezidentskú kandidatúru, začína zbierať podpisy
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 20:27