TASR/Dano Veselský
StoryEditor

Danko sa po štyroch dňoch vrátil. Ficovi s Bugárom odkázal, že svojich ministrov nepošle na vládu

21.08.2017, 11:31
Autor:
TASRTASRlmlm
Šéf parlamentu Andrej Danko kontaktoval koaličných partnerov hneď po svojom príchode zo štvordňovej dovolenky, ktorú ohlásil na brífingu v stredu večer.

Šéf SNS Andrej Danko poslal svojim koaličným partnerom ďalšiu sms správu.

V nej odkázal premiérovi Robertovi Ficovi a Bélovi Bugárovi, že jeho ministri nepôjdu na stredajšie zasadnutie vlády a zároveň ich mal požiadať, aby rokovanie vlády bolo odložené na neurčito.

Návrat vo veľkom štýle

​Informáciu priniesol portál pluska.sk. Danko kontaktoval koaličných partnerov hneď po svojom príchode zo štvordňovej dovolenky, ktorú ohlásil na brífingu v stredu večer.

Šéf SNS ich podľa denníka N požiadal o zvolanie koaličnej rady na piatok.

Danko pritom minulý tyždeň vyzval koaličných partnerov na úprimnejší dialóg a aby sa kolegovia nepodrážali.

Danko sa naposledy pred médiá postavil v stredu večer, keď v emotívnom prejave reagoval na koniec ministra školstva Petra Plavčana, ktorý na druhý deň oznámil svoju abdikáciu.

Po odvolaní Plavčana má v súčasnosti strana SNS dvoch ministrov - ministra obrany Petra Gajdoša a ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú.

Tá sa na rokovaní vlády nezúčastní, pretože je v zahraničí. "Pani ministerka je celý týždeň mimo Slovenska," povedal šéf odboru komunikácie Michal Feik.

Danko hovoril, že v najbližších dňoch bude premýšľať o svojej politickej budúcnosti, oznámil aj, že v pondelok by sa mal stretnúť s premiérom.

Fico potvrdil stretnutie na Koaličnej rade

Fico potvrdil, že tento týždeň by sa mali stretnúť spolu s Dankom a Bugárom na Koaličnej rade. „Strana SMER - SD súhlasí s termínom ako aj formátom Koaličnej rady. Očakáva, že sa v prvom rade vyrieši problém týkajúci sa vypovedania Koaličnej dohody stranou SNS," píše sa vo vyhlásení, ktoré poslala hovorkyňa Smeru Ľubica Končalová.

Naďalej očakáva od SNS meno nového ministra školstva, ktorý nahradí odchádzajúceho Petra Plavčana.

Ak SNS do Plavčanovho odchodu s novou nomináciou nepríde, predseda vlády požiada prezidenta SR Andreja Kisku, aby riadením rezortu poveril niektorého z ministrov za SNS.

Národniari majú ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú a ministra obrany Petra Gajdoša. Fico už povedal, že by rezort školstva mohol dočasne viesť Gajdoš.

Lídri sa zhodli, že vládna koalícia nemá alternatívu a majú záujem pokračovať ďalej.

Potom prišla SNS s požiadavkami, ktoré zverejnila v médiách skôr, ako ich oznámila partnerom.

Lídri sa už oficiálne nestretli, hoci rokovania avizovali. Napokon sa ale dohodli, že pripravia dodatok ku koaličnej zmluve.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:57