Ján Slota a Andrej DankoTASR/P. Ďurčo
StoryEditor

Slota o svojom nástupcovi: Ľudia okolo Andreja Danka by nemali riadiť ani materskú školu

19.08.2017, 00:00
Autor:
lmlm

Bývalý šéf SNS Ján Slota reagoval na situáciu v koalícii po tom, ako odchádza z tejto vlády prvý minister, šéf rezortu školstva Peter Plavčan.

Práve Andrej Danko sa stal šéfom národniarov po Slotovi.

Jasný názor na Danka

"Vrana k vrane sadá a myslím, že títo by nemali riadiť ani materskú školu, nieto ministerstvo," povedal pre televíziu JOJ Slota. Ten cíti krivdu voči viacerým ľuďom zo strany, ktorí odišli za Andrejom Dankom.

​"Keby členská základňa mohla, tak tohto človeka už dávno defenestruje," dodal bývalý šéf národniarov. Slota má aj názor na to, kto by mal prebrať rezort školstva po Plavčanovi.

Medzi kandidátmi sa spomínajú poslankyňa Eva Smolíková a podpredsedovia strany Jaroslav Paška a Anton Hrdnko, samotný Slota však prišiel s ďalším menom.

"Za mojich čias bol pán profesor Mikolaj, môj priateľ, ministrom školstva. Ja si myslím, že v tom období školstvo šlapalo," tvrdí Slota.

Odvolaní Slotovi ministri

Bývalý šéf Ján Slota prišiel počas šéfovania v SNS o viacerých ministrov.

Ministri výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek a Igor Štefanov museli skončiť pre jednu z najväčších káuz prvej Ficovej vlády – nástenkový tender.

Minister životného prostredia Jaroslav Izák musel svoje ministerské kreslo opustiť na žiadosť premiéra Roberta Fica za rozdeľovanie dotácií z Environmentálneho fondu súkromným osobám.

Na rovnakom rezorte skončil aj Izákov Ján Chrbet kvôli známej kauze Interblue. Za Slotu dokonal nezdar národniarov na envirorezorte Viliam Turský.

Bývalý šéf národniarov sa s problémami borí aj teraz.

Dokonca mu hrozí väzenie. Ide o prípad podplácania, ku ktorému malo dôjsť vlani po nehode. Expolitik mal účastníkom havárie ponúkať úplatok, aby to neoznámili polícii. 

01 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 02 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 07:36